Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Канадската Velocity е открила нова зона с висока златна минерализация в „Обичник"

След като завърши първоначалната оценка на ресурсите в района на Кърджали, компанията ще може да придобие 70% от площта "Момчил", включваща „Обичник“

Канадската Velocity е открила нова зона с висока златна минерализация в „Обичник"

Снимка: Taylor Weidman/Bloomberg

Канадската компания за проучване на полезни изкопаеми Velocity Minerals заяви във вторник (2 юни), че е открила висока златна минерализация в местността „Сиври тепе“, част от проекта за добив на злато „Обичник“, съобщава SeeNews.

Местността „Сиври тепе“ е разположена на около 400 метра западно от установената зона „Дурусу тепе“, като откритието подчертават потенциала за значително разширяване на повърхностното златорудно висококачествено проявление в „Обичник“, а вече са планирани допълнителни сондажи, посочват от Velocity. 

Още по темата

„Пробивната дейност в „Обичник“ продължава да открива висококачествена златна минерализация близо до повърхността, а тези резултати потвърждават тенденцията на многобройни висококачествени пресичания“, споделя Кийт Хендерсън, президент и главен изпълнителен директор на Velocity.

Според него особено обнадеждаващо е, че компанията е успяла да открие нова златна минерализация над 3 грама на тон близо до повърхността.

Velocity има за цел да завърши първоначална оценка на минералните ресурси през 2020 г.

Миналата година Velocity Minerals, която се превърна мажоритарен собственик на компанията, контролираща златното находище "Розино", получи опция да придобие 70% от други два проучвателни проекта в района на Кърджали. Дружеството подписа споразумение с партньора си "Горубсо - Кърджали", което ѝ дава опция да придобие 70% от площта "Момчил", включваща участък "Обичник".

Условието за реализирането на договореностите е да се направи икономическа оценка на проекта. "Обичник" се намира на приблизително 25 км от завода на "Горубсо - Кърджали".

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Икономика и политика
Работата от вкъщи става част от новата реалност на трудовия пазар